Vanaf vandaag is de nieuwe website www.groenleusden.nl online te vinden. Deze is bedoeld voor iedereen in de gemeente Leusden die aan de slag wil met een groenere tuin, gevel, dak of balkon. De website biedt praktische tips, inspirerende voorbeelden en nuttige informatie.
Maatregelen als ‘Plant een boom’ of ‘Vang regenwater op’ staan beschreven. In één oogopslag is te zien waar deze maatregel goed voor is, wat de moeilijkheidsgraad is en of de kosten relatief laag of hoog zijn. Ook zijn er tuintips en nuttige links te vinden.

Praktische tips
Projectcoördinator Gytha van der Veer van De Groene Belevenis licht toe: “De website is bedoeld voor iedereen die graag zijn/haar omgeving graag wat groener wil maken. Dus: stenen eruit en groen erin. Maar dat is vaak makkelijk gezegd, want hoe doe je dat nou concreet? Op de website hebben we praktische tips en bestaande informatie samengebracht en ook plek gecreëerd voor Leusdens nieuws en activiteiten. Want er zijn al veel organisaties en personen in en om Leusden bezig met vergroenen. Zoals bijvoorbeeld de Vlinder- en Bijentuin of de Zadenbibliotheek in de Leusdense bieb. We willen dit netwerk graag versterken en al die lokale activiteiten ook bekender maken bij Leusdenaren.”

nieuwe website groenleusden

Leusdens nieuws
Iedereen die zelf lokaal groen nieuws, activiteiten of tips wil delen, kan die mailen naar [email protected]. De informatie wordt dan opgenomen op de website, maar kan ook gedeeld worden via het Instagramaccount en Facebookpagina van @GroenLeusden.

Project
De nieuwe website is onderdeel van het project Groen Leusden, waarvoor op 5 oktober het startsein werd gegeven. Dit project heeft als doel om Leusdenaren te helpen die hun tuin, huis en buurt willen vergroenen, door informatie, inspiratie en tips te delen en door concrete acties in Leusden te organiseren. Want groen is belangrijk, voor mensen, dieren én het klimaat.
Groen Leusden is een initiatief van De Groene Belevenis, gemeente Leusden en waterschap Vallei & Veluwe. Het wordt financieel ondersteund door gemeente, waterschap en de provincie Utrecht vanuit het fonds Klimaatbestendige, groene en gezonde steden en dorpen.