Klimaat Doedag groepen 7

Tijdens de Klimaat Doe dag komen groepen 7 van de basisscholen in Leusden naar de sportvelden van Roda om daar inspirerende workshops over klimaat en duurzaamheid te volgen. De Klimaat Doe dag wordt georganiseerd door De Groene Belevenis in samenwerking met Kiwanis Leusden.

Op vrijdag 16 september ontdekken leerlingen hoe ze duurzamer kunnen leven. Experts uit de regio delen in de workshops hun kennis en passie met de leerlingen. Er zijn verschillende workshops te volgen zoals shampoo maken, proefjes over energie, apparaten repareren, oude kleding pimpen of nestkastjes timmeren.

Vrijwillige begeleiders gezocht

De experts en de leerlingen worden deze dag ondersteund door vele vrijwilligers. De vrijwilliger begeleidt een vast groepje kinderen tijdens het volgen van workshops. Ook helpen vrijwilligers met het opbouwen en afbreken van de kraampjes tijdens deze bijzondere dag.

Enthousiaste ge├»nteresseerden met affiniteit voor duurzaamheid die de kinderen deze ochtend willen helpen kunnen een mailtje sturen naar [email protected]. In algemene zin kan men zich ook als lessenvrijwilliger bij De Groene Belevenis aanmelden. De Groene Belevenis is h├ęt natuur- en duurzaamheidscentrum in Leusden.