Nieuw energie inloopspreekuur bij bibliotheek

De vrijwilligers van energieloket IkWilWatt, COOL en DEEL houden op zaterdagen van 11:00 tot 13:00 een inloopspreekuur bij de Bibliotheek Leusden. Leusdenaren met vragen over energiebesparing kunnen hier terecht. Ook vertellen de vrijwilligers graag over de mogelijkheden om energie op te wekken, over lokale inkoopacties en andere projecten. De Groene Belevenis coördineert het energieloket IkWilWatt en de inzet van de vrijwilligers.

energieloket IkWilWatt inloopspreekuur

Inkoopactie zonnepanelen

Momenteel loopt er een collectieve inkoopactie zonnepanelen, georganiseerd door Energiecoöperatie DEEL samen met New Solar uit Woudenberg. Deelnemers krijgen vrijblijvend een passende offerte voor hun wensen, met actie-korting. Er zijn ook oplossingen voor oost-west daken, platte daken en daken met deels schaduw. Installatie wordt ingepland vanaf mei 2023. Inschrijven kan tot 1 december via www.deel-energie.nl.

Voor huurders en bewoners die zelf geen zonnepanelen kunnen installeren is er de mogelijkheid om mee te doen aan 2 ‘collectieve zonnedaken’ in Stoutenburg. Deelnemers ontvangen 15 jaar lang de opbrengst van ‘hun’ panelen. Meer informatie op www.deel-energie.nl.