Spelen in de Struintuin succesvol in 2022

In de maanden april t/m oktober 2022 organiseerden we 7 Peuterochtenden en 13 Speelmiddagen in de Struintuin. Deze trokken in totaal 1412 bezoekers. Een mooi resultaat waar we trots op zijn!

Enquête speelmomenten

In het najaar hielden we een mini-enquête over de speelmomenten Peuters in het Groen (t/m 4 jaar) en Spelen in de Struintuin (t/m 12 jaar). Tientallen bezoekers vulden deze online enquête in. Hieruit bleek dat ongeveer 77% de speelmomenten regelmatig bezoekt en aangaf ‘zeer tevreden’ te zijn. Op de vraag of de woensdag de meest geschikte dag is voor de activiteiten -of dat andere dagen en tijdstippen misschien beter passen- kwam een divers beeld. Om wat meer keuze te bieden willen we volgend jaar experimenteren met verschillende dagen. De nieuwe data staan naar verwachting vanaf februari op onze website.

Peuters in het Groen

We kregen veel enthousiaste reacties van ouders en kinderen op de peuterochtenden van Peuters in het Groen. Deze organiseerden we dit jaar met financiële steun van het programma Groen doet Goed van de provincie Utrecht. De peuterochtenden voorzien duidelijk in een behoefte, daarom gaan we hier volgend jaar mee door.
Onze vrijwilligster Truusje Kleter was de drijvende kracht achter het succes. Samen met het team verzon zij voor elke ochtend een thema en werkte dit samen met de vrijwilligers verder uit. Zo hadden we de thema’s: Lentekriebels, Bellenblaasdag, Kriebeldieren, Modderdag, Mol met de drol, Lekker smullen en Kabouters.

Samenwerking met Bibliotheek Leusden

Ook dit jaar werkten we weer samen met bibliotheek Eemland Leusden. Tijdens twee speelmomenten kwam een medewerker van de bibliotheek in de Struintuin langs om voor te lezen. Absolute favoriet was de voorlees-sessie van ‘Mol met de drol’. Na het verhaal konden de kinderen in de tuin op zoek naar echte dierendrollen, die waren gedoneerd door Stadsboerderij de Vosheuvel en mooi uitgestald op stro. Naast de speelmiddagen organiseerden we samen met de bibliotheek ook verschillende activiteiten tijdens de kinderboekenweek, met het thema Gi-Ga-Groen. Ook volgend jaar zetten we deze inspirerende samenwerking verder voort.