Subsidie Duurzaam Doen

LEUSDEN Wil jij graag Leusden groener en duurzamer maken? Dan kun je daar ondersteuning en subsidie voor aanvragen. Via het Fonds Duurzaam Doen is geld beschikbaar voor jouw duurzame initiatief in je buurt of wijk of op school.

Een plan om te 'porren'?

Vrijwilligers met een leuk plan waarmee zij zonder winstdoelstelling andere Leusdenaren willen opporren tot duurzamer gedrag, via een initiatief met de buurtgroep, school, wijkvereniging of een platform, kunnen een aanvraag indienen van maximaal 500 euro per initiatief. De activiteiten moeten gericht zijn op Leusdenaren en bewustwording rondom duurzaamheid stimuleren.

Geslaagde initiatieven

Al eerder werden bijvoorbeeld de Fairtradeweek in Leusden, de seizoensopening van de Vlinder- en bijentuin, een avond van de Groene Kerken Leusden, een scholenwedstrijd rondom wegwerpplastic en een informatieavond over Auto delen in de buurt georganiseerd met een aantrekkelijke bijdrage uit het Fonds.

Duurzaam Doen

Het Fonds Duurzaam Doen is een gemeentelijke subsidiepot voor activiteiten die bijdragen aan een schoon, groen en energieneutraal Leusden. Criteria en het aanmeldingsformulier vind je op www.degroenebelevenis.nl/duurzaamdoen of mail naar Henriƫtte Former.